UHO

Nakon dvije godine održavanja radionica kreativnog pisanja , jedne vikend radionice, objavljena dva Zbornika kratkih priča, polaznika ,pod nazivom „Pišem ti priču“, pokrećemo još jedan projekt .

Radi se o pomoći osamljenim osobama ili onima koji se tako osjećaju a nemaju s kim , da upotrijebim sleng, ćakulati.  Znači radi se o svakidašnjim temama, od toga ;kako su proveli dan , što su kuhali, tko je najbolji u nogometu, za koji klub navijaju, kako je bilo nekada, te imaju li neku zanimljivu priču za koju bi htjeli da i drugi znaju ?

Projekt se zove UHO. Njega sam pripremala više od dvije godine, razgovarala s raznim predstavnicima ureda u županiji, do gradskih nismo uspjeli doći, pa sve do razvojnih agencija. Svima se ideja svidjela, ali nismo uspjeli usuglasiti stavove oko načina financiranja projekta.

Potrebna ti je ćakula?

060 515 551

 
Cijena poziva s fiksnog telefona: 0,37 € (2,79 kn) / minuta
Cijena poziva s mobitela: 0,51 € (3,82 kn) / minuta
Dio prihoda će biti uplaćen u humanitarne svrhe

Mentalno zdravlje je važno

Smatram da je mentalno zdravlje važno, a dokazano je da je komunikacija i socijalna uključenost jedan od faktora boljeg mentalnog zdravlja.

Odlučila sam krenuti s realizacijom tako da aktiviramo broj uz naplatu, jer nismo imali druge mogućnosti. Dio od pribavljenih sredstava tim putem ,ići će u humanitarne svrhe. O tome ću više drugi put.

Imamo zatvoreni krug

Znači imamo zatvoren krug; Slušamo naše sugrađane što nam imaju za reći, slušamo njihove priče. Oni pričaju s nama, olakšavaju si dušu i bolje se osjećaju.

Ako će htjeti, i željeti, njihove priče mogu ići i dalje. Stižemo do sljedećeg pojma, pišemo. Znači pišemo priče koje smo ćuli, ili nam samo služe kao inspiracija za pisanje. I zadnji dio tog kruga, objavljujemo priče koje su stiglekroz UHO, i čitamo priče.

 

Kome je namijenjeno UHO?

Projekt UHO je započeto s ciljem da slušamo “usamljene” građane, da svi koji žele podijeliti svoju priču podijele svoju priču, namijenjeno je svima koje žele pročakulati uz kavu, a evo i popisa…

  • Penzioneri koji žele podijeliti svoje priče
  • Svi koji žele pričati o tome kako je nekada bilo
  • Svi koji žele podijeliti svoju priču i biti u našem zborniku
  • Svi kojima je potreban neobavezan razgovor
  • Svi oni koji žele podijeliti svoje stavove i razmišljanja

UHO nije namijenjeno osobama kojima je potrebna stručna liječnička pomoć (psiholog, psihijatar). 

 

S kim pričate?

Pričate s našom Nenom.

Nevenka (Nena) je glavna pokretačka snaga, riznica ideja i predsjednica udruge FARO.

Nena je dugogodišnja pokretačka snaga u kulturi koja je svoju karijeru započela još u Zagrebu a nastavila ju kroz volonterski rad u sklopu programa EPK Rijeka 2020 i nastavila kroz udrugu FARO. Ljubiteljica je knjige i pisanja i svoju je ljubav pretočila u aktivnosti čitanja “Kap kulture na Mlaki” te organizacijom radionica pisanja zajedno sa Majom Mikulec i Zoranom Žmirićem.

Naša Nena je svestrana osoba širokih horizonta i interesa. 
Sigurno će vas rado saslušati i sa vama se uputiti u zanimljiv razgovor 🙂

Podijeli svoju priču, nazovi UHO!

Broj telefona: 060 515 551
Cijena poziva s fiksnog telefona: 0,37 € (2,79 kn) / minuta
Cijena poziva s mobitela: 0,51 € (3,82 kn) / minuta
Dio prihoda će biti uplaćen u humanitarne svrhe
Radno vrijeme: pon-ned 10:00 – 18:00 sati
S kime pričate: Nevenkom (Nenom)

Imaš pitanja o našem projektu UHO? Pošalji nam upit!

* potrebno ispuniti